Letters & meer blog

Branding rocks

Branding: zo belangrijk. Hiermee valt of staat jouw bedrijf. Ik adviseer mijn klanten elke dag hoe belangrijk het is om je merk visueel te maken. Is jouw logo of huisstijl herkenbaar? Voer jij het overal in door? Dus zowel online en offline uitingen? Aanwezig en herkenbaar zijn, daar draait het om. Denk aan het effect van de branding van grote merken: de kerstcommercial van Coca Cola. Je hoort de belletjes van het liedje "Holidays are coming" en je ziet de vrachtwagen al voor je. En wat denk je van de gouden bogen? Elk kind herkent Mc Donalds. Twee voorbeelden van een hele sterke branding.

Netwerken 3.1B

Netwerken. Een leuke tak van sport. Borrel in je hand. Praatje hier. Gesprekje daar. Maar dat is even verleden tijd. Netwerken 3.1B gaat op een heel andere manier. Gegevens achterlaten bij binnenkomst. Plekje zoeken. Samen met iemand anders. En blijven zitten. Op je plek. Niks praatje hier. Gesprekje daar. Op afstand en met een maximum van 30 personen. Het is even niet anders. En het heeft ook voordelen.

Oja, mijn blog…

Koningsdag 2020 is een dag die we niet snel vergeten. Deze bijzondere dag met altijd een gouden randje, omgedoopt tot Woningsdag, moest dit jaar thuis worden gevierd in plaats van buiten de deur. Een plekje op de rommelmarkt werd ingeruild voor een digitale variant. Geen Wilhelmus op een bordes maar voor je eigen voordeur. En het glas heffen met de koning vanuit je eigen woonkamer in plaats van liggend in een park in de zon. En niet verwacht, maar het was een fijne dag met z'n vieren.

Online zichtbaar: met je eigen (liefst bewegende) koppie

Jezelf digitaal presenteren: niemand ontkomt eraan want als je niet zichtbaar bent loop je omzet of klanten mis. Ga er namelijk maar vanuit dat jouw concurrent druk bezig is met zijn online zichtbaarheid. Dus je hebt weinig keuze: het is een moetje.

Offline & online zichtbaar

Verplicht thuis. Ook wij; het is niet anders. Alle vier. Alle dagen thuis. De kinderen hebben hun schoolwerk, mijn man en ik werken vanaf huis; dat zorgt voor wat structuur. Een aangename onderbreking op de dagen die allemaal hetzelfde lijken, was de fotoshoot door Lisenka. Zij maakte een roadtrip langs gezinnen voor 'voordeurportretten'. Een onwerkelijke en bijzondere periode. Vastgelegd op beeld. Als herinnering. Voor later. Even offline een stukje zichtbaarheid.

SEO teksten zonder trucjes

SEO teksten: een magische combinatie waar je niet omheen kunt tegenwoordig. Wat zijn SEO teksten precies en wat leveren ze je op? SEO staat voor search engine optimization, dat wil zeggen dat je je teksten optimaliseert voor de zoekmachines zoals Google. Want eindigen tussen de zoekresultaten op pagina 1 is voor elk bedrijf een gewenste positie.

Netwerken: lust of last?!

Als zzp'er ontkom je er niet aan: netwerken. Vaak is dan de eerste associatie: ik moet naar netwerkborrels (waar je je de eerste keren ongewild ontpopt als muurbloempje, tenminste, deze omschrijving kwam het beste in de buurt over mij). Het voelt ongemakkelijk als je net van start bent als ondernemer en je je nog niet zo voelt tussen alle doorgewinterde ras-ondernemers. Je voelt je weer die brugsmurf op z'n eerste schooldag: onwennig en onzeker. Met maar één gedachte: is het bijna voorbij en mag ik weer naar huis? Zonde; helemaal niet nodig.

Schrijf je in om op
de hoogte te blijven!